Heihoek

Buurtbewonersvereniging

Gezinsactiviteit

Op 7 juli organiseerde de buurtvereniging een coordinatenspeurtocht door het centrum van Oss. Het was een leuke speurtocht waarbij je vooral goed moest kunnen tellen! Dat lukte de drie groepen prima en zo kwam iedereen na een tocht van 5 km. uit op de Heuvel. Daar werd op het terras afgesloten met een lekker ijsje.

Leden van de buurtvereniging kunnen inloggen om het fotoalbum van deze activiteit te bekijken.

Paasactiviteit

Op eerste paasdag had de paashaas heel veel chocolade paaseitjes gestrooid in de buurt. Alle (klein-)kinderen van de buurtvereniging hebben erg hun best gedaan om ze allemaal te vinden! 

De oudste kinderen deden een uitdagende paasspeurtocht, die gewonnen werd door Geert, Sjoerd en Thom. Veel kinderen namen een paasei mee voor de paasei-versierwedstrijd. Babette, Jack en Mirthe wisten in hun leeftijdscategorie de eerste prijs te winnen. Gefeliciteerd!

Leden van de buurtvereniging kunnen inloggen om het fotoalbum van deze activiteit te bekijken.

Buitenspeeldag

Op 13 juni was de Nationale Buitenspeeldag. Een deel van het Smouteneind werd in de middag afgezet zodat kinderen veilig buiten kunnen spelen.

Op het grasveld was weer van alles te doen en ruim 50 kinderen hebben een hele leuke middag gehad.

Leden van de buurtvereniging kunnen inloggen op de website om het fotoalbum van deze activiteit te bekijken.

Beestenbende

Ook dit najaar gaat de BeestenBende iedere maand op pad om zwerfvuil op te ruimen in onze wijk. De data voor de opruimeacties zijn vastgesteld op 18/9, 16/10, 13/11 en 11/12.

De BeestenBende is een team van kinderen in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar en begeleidende ouders. U herkent de BeestenBende aan de gele hesjes.

Beestenbende versiert vogelhuisjes

De BeestenBende van de Heihoek heeft samen met alle andere BeestenBende-teams een leuke middag gehad, als beloning voor al hun inspanningen om onze wijk vrij van zwerfvuil te houden.

Eerst mag ieder kind met behulp van verf, viltstiften en stickers een vogelhuisje versieren. Daarna gaan alle BeestenBenders naar de bioscoop om samen de film "Spangas in actie!" te bekijken.

Leden van de buurtvereniging kunnen inloggen om een fotoalbum van deze activiteit te bekijken.

Workshop bonbons maken

Op 23 april had de commissie Koken & Zo iets leuks voor ons in petto: een workshop bonbons maken in Schaijk!

Een groep van 12 chocoladeliefhebbers neemt deze kans met beide handen aan. Met z'n allen maken we pralines, truffels, notenrotsen, en bonbons met diverse lekkere vullingen. En als we klaar zijn .... mogen we ze meenemen! Na ruim 2 uur werken staat de werkbank vol met schalen voor zoetigheid. Dat duurt maar even, want dan worden de zelfgemaakte doosjes gevuld en is deze gezellige avond al weer afgelopen.

Leden van de buurtvereniging kunnen inloggen op de website om het foto-album van deze activiteit te bekijken.

Gezocht: lid voor commissie culinair

De buurtvereniging zorgt het hele jaar door voor leuke activiteiten die gericht  zijn op het ontmoeten van elkaar. De praktische organisatie van de activiteiten ligt bij diverse commissies.

Wij zoeken nog commissieleden voor de commissie Culinair!

 Deze commissie organiseert eens in de twee jaar een leuke culinaire activiteit of uitstapje voor leden van de buurtvereniging. In 2017 hebben wij ons via een gezellige barbecueworkshop goed kunnen voorbereiden op de jubileumbarbecue later in het jaar.

De eerstvolgende culinaire activiteit is in 2019.

Heeft u interesse om een steentje bij te dragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website!

BeestenBende ruimt 3 zakken zwerfvuil op!

De BeestenBende van de Heihoek wenst u een opgeruimd 2015!

Ook in het nieuwe jaar zorgen de kinderen van de BeestenBende weer voor een schone wijk door maandelijks een uurtje zwerfvuil op te ruimen.

Met 13 kinderen is het BeestenBende team nu iets kleiner dan vorig jaar. Een aantal kinderen zijn gestopt omdat zij naar de middelbare school zijn gegaan. Wij willen jullie bedanken voor alle schoonmaakwerk in onze wijk!

Op 16 januari hebben we weer een rondje door de wijk gemaakt. We hebben tijdens onze ronde wel drie zakken vol zwerfvuil opgeraapt! Veel mensen gooien nog steeds blikjes, flesjes, sigarettendoosjes en snoeppapiertjes in de berm. Daarnaast hebben we ook veel vuurwerkresten opgeruimd.

Het was zoveel troep, dat we deze keer niet zijn toegekomen aan het speelveld aan het Smouteneind.

Op 6 februari is de eerstvolgende schoonmaakactie van de BeestenBende.

Copyright Heihoek © 2018