Heihoek

Buurtbewonersvereniging

Sint Maarten lampiontocht

"11 november is de dag, dat mijn lichtje branden mag!"

Op 11 november wordt in grote delen van het land een Sint Maarten lampiontocht gehouden. Kinderen gaan in groepjes langs de deuren, zingen een liedje en krijgen in ruil daarvoor een snoepje of een stukje fruit. Ook in de Heihoek hebben de (klein-)kinderen van de buurtvereniging meegedaa met deze traditie.

Leden van de buurtvereniging kunnen inloggen om het fotoalbum van deze activiteit te bekijken.

Lampion knutselen

Ook dit jaar organiseerde de buurtbewonersvereniging een Sint Maarten lampiontocht voor de kinderen uit de Heihoek. Daarom hebben de (klein-)kinderen van Heihoek op 4 november een mooie lampion geknutseld.

Leden van de buurtvereniging kunnen inloggen om het fotoalbum van deze activiteit te bekijken.

Rommelmarkt

Op 9 september organiseerde de buurtvereniging haar jaarlijkse rommelmarkt op het grasveld.

Het was dit jaar een jubileumeditie: voor de 25e keer stond het grasveld aan Heihoekstraat/Smouteneind vol met kramen.

Leden van de buurtvereniging kunnen inloggen om het fotoalbum van de rommelmarkt te bekijken.

 

Gezinsactiviteit

Op 7 juli organiseerde de buurtvereniging een coordinatenspeurtocht door het centrum van Oss. Het was een leuke speurtocht waarbij je vooral goed moest kunnen tellen! Dat lukte de drie groepen prima en zo kwam iedereen na een tocht van 5 km. uit op de Heuvel. Daar werd op het terras afgesloten met een lekker ijsje.

Leden van de buurtvereniging kunnen inloggen om het fotoalbum van deze activiteit te bekijken.

Paasactiviteit

Op eerste paasdag had de paashaas heel veel chocolade paaseitjes gestrooid in de buurt. Alle (klein-)kinderen van de buurtvereniging hebben erg hun best gedaan om ze allemaal te vinden! 

De oudste kinderen deden een uitdagende paasspeurtocht, die gewonnen werd door Geert, Sjoerd en Thom. Veel kinderen namen een paasei mee voor de paasei-versierwedstrijd. Babette, Jack en Mirthe wisten in hun leeftijdscategorie de eerste prijs te winnen. Gefeliciteerd!

Leden van de buurtvereniging kunnen inloggen om het fotoalbum van deze activiteit te bekijken.

Buitenspeeldag

Op 13 juni was de Nationale Buitenspeeldag. Een deel van het Smouteneind werd in de middag afgezet zodat kinderen veilig buiten kunnen spelen.

Op het grasveld was weer van alles te doen en ruim 50 kinderen hebben een hele leuke middag gehad.

Leden van de buurtvereniging kunnen inloggen op de website om het fotoalbum van deze activiteit te bekijken.

Beestenbende

Ook dit najaar gaat de BeestenBende iedere maand op pad om zwerfvuil op te ruimen in onze wijk. De data voor de opruimeacties zijn vastgesteld op 18/9, 16/10, 13/11 en 11/12.

De BeestenBende is een team van kinderen in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar en begeleidende ouders. U herkent de BeestenBende aan de gele hesjes.

Beestenbende versiert vogelhuisjes

De BeestenBende van de Heihoek heeft samen met alle andere BeestenBende-teams een leuke middag gehad, als beloning voor al hun inspanningen om onze wijk vrij van zwerfvuil te houden.

Eerst mag ieder kind met behulp van verf, viltstiften en stickers een vogelhuisje versieren. Daarna gaan alle BeestenBenders naar de bioscoop om samen de film "Spangas in actie!" te bekijken.

Leden van de buurtvereniging kunnen inloggen om een fotoalbum van deze activiteit te bekijken.

Copyright Heihoek © 2018